ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ   Ι.Γ.Μ.Ε.Α.   Σκοποί - Δράσεις 

  • IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ  "Εθνική Αναδημιουργία"

  • Συγγρού 196 & Χαροκόπου 2, Καλλιθέα
  • Τηλ: 210 9545115  
  • e-mail: igmeainstitute@gmail.com


Ιδρύθηκε το 2012. Είναι επιστημονικός μή κερδοσκοπικός φορέας, με σκοπό την εκπαίδευση και επιμόρφωση στελεχών και, ιδιαίτερα, των νέων, σε ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων, μέσα από δημόσιες ομιλίες, εκδηλώσεις, εκδόσεις, ερευνητικές δράσεις και άλλες δραστηριότητες. 

 Το ΙΓΜΕΑ στην επταετή πορεία του - αντιλαμβανόμενο ότι οικονομικές, κοινωνικές και διοικητικές τάσεις και ανάγκες των κοινωνιών συνήθως καταλήγουν να συνδιαμορφώνουν τους εκάστοτε εθνικούς στόχους, οι οποίοι συμπλεκόμενοι δημιουργούν συνισταμένες γεωστρατηγικών στόχων παγκόσμιου επιπέδου -  απασχολείται επίμονα με τη μελέτη αντίστοιχης φύσης διαρθρωτικών προβλημάτων των κοινωνιών και των συνανθρώπων μας, αλλά φυσικά και αμιγώς γεωπολιτικών ζητημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό προσέγγισε θέματα, όπως, μεταξύ άλλων, Ενεργειακές - Οικονομικές ανάγκες Κρατών, ως παράγοντες συνδιαμόρφωσης των επιδιώξεων δημιουργίας γεωπολιτικών ζωτικών χώρων αλλά και Επιχειρηματικότητα και Γραφειοκρατία, Υπογεννητικότητα και Παιδική Κακοποίηση, Πολιτισμός και αλληλεπίδραση των Ιδεών. 

Πιο αναλυτικά: Η πρώτη εκδήλωση διοργανώθηκε τον Δεκέμβριο του 2012, στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο Olympic royal, με θέμα « Η γεωπολιτική θέση της Ελλάδος στη Μεσόγειο».

-Σεπτέμβριος 2013, Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με εργασιακά θέματα

-20 Νοεμβρίου 2013,    Ημερίδα με θέμα: "Ανεργία των Νέων - Επιστημονική Διαρροή" στο ξενοδοχείο ELECTRA PALACE 

-5 Μαρτίου 2014,  Ξενοδοχείο Electra Palace ημερίδα με θέμα: «Σχέδιο Μάρσαλ: Οι Αληθινοί Σύμμαχοι»

-30 Οκτωβρίου 2014, Ημερίδα με θέμα: «Η Ασφάλεια της Ευρώπης: Μια νέα Γεωπολιτική Διάσταση»

-4 Μαίου 2015, Υπό την Αιγίδα του ΙΓΜΕΑ, πολιτιστική-φιλανθρωπική εκδήλωση του Αρχείου Ελληνικού Χορού, με θέμα: «Αναμνήσεις από τις αλησμόνητες πατρίδες», στην Αίθουσα Τιμών της Λ.Α.Φ.Θεσσαλονίκης  

-1η Φεβρουαρίου 2016, Αμφιθέατρο  Πολεμικού Μουσείο ημερίδα με θέμα:  "Προσφυγική Κρίση και Τρομοκρατία: Αίτια, Συνέπειες και Δράσεις".

-21 Ιουνίου 2017, Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Ημερίδα με θέμα «Η Παιδεία στον 21ο αιώνα»

-6 Νοεμβρίου 2017, Ημερίδα με θέμα: "Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και Γραφειοκρατία",

-Δεκέμβριος 2017, Πολιτιστική-Φιλανθρωπική εκδήλωση, υπό την Αιγίδα του ΙΓΜΕΑ, του Αρχείου Ελληνικού Χορού, στη ΛΑΦ Θεσσαλονίκης «Παραδοσιακή κουλτούρα και Φιλαλληλία»

-Ιούλιος 2018, Με το Αρχείο Ελληνικού Χορού, στη Αίθουσα Καλλιπάτειρα του GRAND PALACE HOTEL επιστημονική-ενημερωτική ημερίδα  με θέμα   την Παιδική κακοποίηση 

-11 Σεπτεμβρίου 2018,Με το Αρχείο Ελληνικού Χορού,  στην Αίθουσα Τιμών της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης ημερίδα για την παιδική κακοποίηση και το σχολικό εκφοβισμό (Bullying)

19 και 20 Νοεμβρίου 2018. Διημερίδα  στη Λ.Α.Ε.Δγια την Παιδική κακοποίηση και τα Δικαιώματα του παιδιού με το Αρχείο Ελληνικού Χορού.

Δεκέμβρης 2018. Πολιτιστική Φιλανθρωπική εκδήλωση υπό την Αιγίδα του ΙΓΜΕΑ του Αρχείου Ελληνικού Χορού : «Μουσικοχορευτική κληρονομιά-Αναμνήσεις από τις αλησμόνητες Πατρίδες» και Έκθεση ζωγραφικής στην Θεσσαλονίκη 

Το Ινστιτούτο ΙΓΜΕΑ θεωρεί καθήκον και υποχρέωσή του, να συνεχίσει να υπηρετεί διαρκώς τις Αρχές της τεκμηριωμένης Αντικειμενικότητας, καθώς και της Κοινωνικά επωφελούς δράσης και με βάση αυτές τις ουσιώδεις κατευθύνσεις αποπειράται την προσέγγιση του θέματος  «Οι Γεωπολιτικές εξελίξεις στο ζωτικό χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και οι αλληλεπιδράσεις τους με το διεθνές περιβάλλον», που αποτελεί αντικείμενο της Επιστημονικής Ημερίδας μας.

Η Πρόεδρος του ΙΓΜΕΑ

Μαρκέλλα Μαργέλη   

 


Τηλ.: 210 9545115
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε